Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 05-09-2018

Steffan Willems ongenaakbaar
Goede zaken Jan de Ruiter


TWELLO-Met nog een paar vluchtjes te gaan kunnen we nu al terugkijken op een fraai duivensportseizoen. Veelal zomers weer, dat soms wel eens té mooi was. Afgelopen zaterdag ook weer mooie Hollandse luchten en een heel kalm windje uit de oosthoek. ’s Morgens is er nog wat dauw, wat een hele vroege lossing in de weg staat, maar dat mag de pret niet drukken. De jonge duiven gingen donderdag naar Nanteuil (420 km) en de duiven van de natour gingen vrijdag op transport naar Chimay (272 km)


Chimay
In de club waren nog 101 duiven ingezet. Veelal duiven die op een nestje worden gespeeld om de veren wat beter vast te houden i.v.m. de invallende grote rui. Afgaande op de snelheden van andere, kortere, vluchten werden de duiven vanaf 13.15 uur verwacht. Dat bleek echter iets te optimistisch. Jan de Ruiter klokte in Teuge, kortere afstand, 2 duiven rond 13.25 uur. Daar kon niemand tegen op en omdat daar ook nog zijn 1e aangewezen duif bij zat, was Jan deze middag spekkoper. Albert Hendriksen, met onderhand wel erg kale duiven, laat met 3 duiven bij de eerste 8 zien dat zijn sterke spel van de afgelopen weken geen incident was. Uiteraard laat Jan Ketelaar zich ook weer zien en blijven Bram Scherpenzeel (2x) en Gerrit en John Nieuwenhuis mooi in het spoor. De strijd om het kampioenschap is nog geheel open en zal zaterdag, laatste vlucht, worden beslist. Belangrijk is dan om naast een vroege, ook een aangewezen duif te draaien. Dat zal uiteindelijk de doorslag geven.
Top 10 Algemeen Chimay: 1,2,9. Jan de Ruiter, 3,6,8. Albert Hendriksen, 4. Jan Ketelaar, 5,7. Bram Scherpenzeel, 10. Comb. Nieuwenhuis
Top 7 B-klasse Chimay: 1,2,3,4,5,7. Comb Nieuwenhuis, 6. Rein Evers


Nanteuil
Nanteuil is een zgn. Sectorvlucht. Dat wil zeggen dat alle jonge duiven van 3 afdelingen (Sector) tegelijk worden gelost. Vanaf de Duitse grens tot en met de provincie Utrecht gaat alles tegelijk los. Om dan een mooie vroege duif te klokken geeft natuurlijk een enorme kick. Helaas was dat dit weekend niet weggelegd voor een lid van Steeds Verder. Op regionaal niveau was het weer Steffan Willems, met opa Hans Eckelboom, die zich van de goede kant liet zien. Met een uitgekiend systeem en geweldige duiven vernederen zij bijna wekelijks de concurrentie. Hoe die ook zijn best doet, Steffan weet niet van wijken.
Dit weekend klasseerde hij maar weer eventjes 8 duiven in de top 10. Freek Wagenaar, die dit seizoen nooit echt de grote forme op de hokken kreeg, en uiteraard Jan Ketelaar, piepen er nog net een duifje tussen. Met nog 1 officiële, en 1 officieuze, vlucht te gaan zouden zij nog graag een keertje Steffan de loef afsteken maar of hij dat laat gebeuren?
Top 10 Nanteuil: 1,2,3,5,6,8,9,10. Steffan Willems, 4. Freek Wagenaar, 7. Jan Ketelaar