Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 27-06-2018

Topdrukte duivenliefhebbers
Veel  verschillende winnaars


TWELLO-Na de langste dag draait ook het duivenseizoen op volle toeren. Deze week werden er drie vluchten georganiseerd. Binnen een paar weken volgen dan ook nog de vluchten voor de jonge duiven waarmee het voor de “werkers” binnen de club drukke tijden zijn.

Dinsdag werd er weer ingekorfd voor een marathonvlucht, ditmaal vanuit Perigueux (880 km). Vrijdagmiddag om 2 uur werden de duiven gelost voor een flinke klus met vooral tegenwind. Nét voor 12 uur landde zaterdagmorgen de winnende duif bij Annet Jutten aan het Molenveld. Spoedig volgden er duiven van Jan Ketelaar en de Comb. Nieuwenhuis. Voor een vlucht onder deze omstandigheden was er sprake van een vlot verloop.

Donderdag werden de duiven voor de dagfondvlucht vanuit Chateaudun (570 km) in de wagens geladen. Vanwege het goede weer konden de duiven eindelijk eens vroeg gelost worden. Ook hier weer windje tegen en een pittige vlucht. Bram Scherpenzeel krijgt ze thuis alsof het een sprintje is: in 9 minuten klokt hij 4 duiven. Echter, op de Worp is het Werner v.d. Steeg die de gedoodverfde favoriet nog juist een stok in de spaken steekt en met een van Frits en Sven van Brummen gekregen duif Bram enkele meters voor blijft.

Tussendoor “vielen” de duiven van de midfondvlucht vanuit Laon (340 km) welke vrijdag werden ingekorfd. Jan de Ruiter constateert de snelste duif, gevolgd door John Romein. Jan (3x) en John (6x) verdelen samen met Hennie Beumer de complete top 10. Jan de Ruiter heeft tevens het hoogste prijspercentage met 8 van zijn 10 gezette duiven in de prijzen.

Top 9 Perigueux: 1,4,5. Annet Jutten, 2,8,9. Jan Ketelaar, 3,7. Gerrit en John Nieuwenhuis, 6. Cor Wenink

Top 10 Chateaudun: 1. Werner v.d. Steeg, 2,3,5,7,8. Bram Scherpenzeel, 4,6,10. Jan Ketelaar, 9. Annet Jutten


Top 10 Laon algemeen: 1,3,6. Jan de Ruiter, 2,4,5,8,9,10. John Romein, 8. Hennie Beumer

Top 10 Laon B-klasse: 1. Stefan Janssen, 2. Rein Evers, 3,7. Werner v.d. Steeg, 4,5,8. Annet Jutten, 6,9. Gerrit en John Nieuwenhuis, 10. Hans Boveree