Klik op de banner om naar de website van de sponsoren te gaan


 

Contactgegevens

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello

contact@steedsverder.nl

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 20-06-2018

Cor Wenink pakt St. Vincent
Henk Boegborn is razendsnel

TWELLO-Eindelijk zat het duiven eens een beetje mee. Niet dat het de afgelopen weken erg tegen zat maar eindelijk was er het zo gewenste windje uit zuid-westelijke richtingen. Na wekenlang tegen de oostelijke winden te hebben moet inbeuken, was er nu wind mee. De snelheden op Nanteuil (410 km) waren navenant. De overnachtvlucht vanuit St. Vincent (1100 km) blijft natuurlijk een zeer zware, alleen al vanwege de afstand.

Al op dinsdag werden de marathonduiven ingekorfd voor hun Nationale vlucht vanuit St. Vincent. Dit is verreweg de bekendste overnachtvlucht van Nederland en door alle coryfeeën worden dan ook de beste duiven ingezet om deze precieuze winnend af te sluiten. Binnen Steeds Verder is Cor Wenink ieder jaar de te kloppen man. Hij heeft het soort duiven op het hok dat zich op dit soort vluchten in zijn element voelt. Daarmee wordt er natuurlijk ook telkens weer een enorme druk op zijn schouders gelegd. Cor wordt daar niet koud of warm van en liet ook tijdens de editie van 2018 alle andere clubgenoten weer achter zich. Jan Ketelaar, de allrounder binnen de club, maakt ook jaarlijks progressie op de marathonvluchten en met een 2e plaatst drukt hij zijn neus nadrukkelijk aan het venster. Annet Jutten en Gerrit en John Nieuwenhuis maken de uitslag compleet, er waren nl. maar 16 duiven ingekorfd voor deze monstervlucht.

De “korte” vlucht werd deze week vervlogen vanuit, voluit, Nanteuil le Haudouin. Met een afstand van gemiddeld 410 km. een pittige middenafstand vlucht. Gelukkig hadden de duiven nu eens een windje op de staart waardoor de snelheid van de eerste duiven bijna 90 km. per uur was. De eerste melding kwam verrassend van Henk Boegborn uit Teuge. Henk is één van de nestors van de club maar bij hem wilde het dit seizoen nog niet echt lukken. Henk is echter een volhouder en krijgt nu de beloning voor zijn standvastigheid in de vorm van een hele fraaie overwinning. Minstens zo verrassend is de 2e plaats voor Annet Jutten. Aan het Molenveld wordt er gewerkt aan de vorming van een stammetje marathonduiven maar blijkbaat zitten er ook nog snellere duiven onder de pannen. Dit is niet gek want op de dagfond kon Annet ook altijd prima mee komen. Dan is het de “John-Romein-show”. Vorige week was er sprake van een heel zware vlucht met een warrig verloop en John was dan ook helemaal niet blij met hoe het ging, hij was zelfs een beetje mopperig. De afgelopen week heeft hij benut om zijn duiven in grootse vorm te krijgen en getuige zijn 7 duiven in de top tien is hem dat meer dan gelukt. Jan de Ruiter klasseert nog net een duifje tussen al dit geweld op plek 8.
De mooiste uitslag, hoewel niet keivroeg, is dit keer voor Stefan Jansen die met 5 duiven in de reguliere uitslag het hoogste percentage scoort.

Top 10 Nanteuil algemeen: 1. Henk Boegborn, 2. Annet Jutten, 3,4,5,6,7,9,10. John Romein, 8. Jan de Ruiter
Top 10 Nanteuil B-klasse: 1,5,10. Annet Jutten, 2,6,7,8,9. Stefan Jansen, 3. Werner v.d. Steeg, 4. Hans Boveree