Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 02-05-2018

Mooie vroege lossing postduiven
Winst voor John Romein


TWELLO-Deze week werd door het regiobestuur besloten om de derde vlucht evenals vorige week weer vanuit Tongeren te vervliegen. Dit om de liefhebbers in het door vogelgriep getroffen gebied de mogelijkheid te geven om verantwoord aan te haken. Binnen Steeds Verder was er ook een aantal liefhebbers dat dankbaar gebruik maakte van deze “pas op de plaats” met als gevolg dat er ruim 400 duiven in concours stonden


Hoewel het weer in onze contreien niet echt heel erg mooi leek was het blijkbaar goed genoeg om de duiven relatief vroeg te lossen. Om 9.00 uur werden de manden in Tongeren geopend en begonnen de bijna 6600 duiven van regio Noordoost aan hun terugreis. Met een lekker windje op de staart en blijkbaar prima oriënteringsmogelijkheden stormden de duiven richting Twello en omstreken. Daar waar vorige week de snelheden misschien wat tegenvielen haalden nu de eerste duiven een snelheid van ruim 1800 mtr/min (108 km/h). Zaak is het dan dat de duiven, die nauwelijks vermoeid zijn, bij thuiskomst snel landen op de klep om de tijd te registreren. Vaak echter maken ze, tot ergernis van de baasjes, nog enkele ererondes vooral wanneer er meerdere duiven tegelijk arriveren.


De eerste duiven kwamen gelukkig vrijwel allemaal solo thuis. In de top 10 zien we dan ook 7 verschillende namen. Alleen John Romein (3x) en Hennie Beumer (2x) smaken het genoegen van meerdere hele vroege duiven. Binnen 9 minuten waren er door de liefhebbers 104 duiven geklokt waarmee de prijzen verdiend waren. Opvallende namen zijn ook dit keer John Romein en Steffan Willems. Beide spelen met aanzienlijke aantallen duiven maar laten zich van hun beste kant zien met beide ruim 50% prijsduiven. Mooi is dan weer om te zien dat Rein Evers, met op de achtergrond soigneur Arie Woertman, met slechts 6 duifjes mee en met 3 prijzen ook een 50% score behaalt. Op het eerste gezicht valt dit niet zo op tussen al die andere prijsduiven maar de prestatie is er niet minder om.


De eerste prijs gaat naar John Romein met een volle broer van zijn top duivin Eline’270. Vorige week had een zusje van Eline al een mooie kopprijs gepakt, blijkbaar is hier sprake van een zeer bruikbaar kweekkoppel. Steffan Willems pakt in Epse de tweede plaats vlak voor Henk Blankestijn waarvan we vorige week al berichtten dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat hij zich weer in de top zou melden. Gelukkig werd de vooruitziende blik van uw verslaggever al binnen een week bevestigd.

Over het algemeen kwamen de duiven goed naar huis en konden ook de spelers van de grote afstanden, die hun duiven puur voor training meedoen, terugkijken op een geslaagde vlucht.

Top 10 Algemeen: 1,4,8. John Romein, 2. Steffan Willems, 3. Henk Blankestijn, 5. Jan Ketelaar, 6. Jan de Ruiter, 7,9. Hennie Beumer, 10 Henk Boegborn
Top 10 B-klasse: 1. Henk Blankestijn, 2. Rein Evers, 3,6. Went v.d. Steeg, 4,5. Dick van Dijk (sr), 7,9,10 Annet Jutten, 8. Dick van Dijk (jr)