Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 31-08-2016

Duivenseizoen nadert einde


TWELLO-Met de derde natourvlucht vanuit Asse-Zellik (196 km)op de rol begint het einde van vliegseizoen 2016 in zicht te komen. Voor afgelopen weekend stond tevens de laatste vlucht voor de jonge duiven gepland maar vanwege de extreme weersomstandigheden werd door de duivenbond wijselijk besloten deze een weekje uit te stellen.

Asse-Zellik
Veel duiven werden er vrijdagavond niet ingezet. Slechts 8 liefhebbers maakten de tocht naar het clublokaal aan de Stinzenlaan om duiven in te korven. Uiteraard waren er wel meer mensen aanwezig, o.a. om te helpen bij alle werkzaamheden die met het inkorven van de duiven gepaard gaan. Of er nu 1 duif op pad gestuurd wordt of 1000, de procedure blijft altijd hetzelfde, dit om de veiligheid van het concours te kunnen waarborgen.
Binnen Steeds Verder is er 1 lid dat nog alle belang bij de wedstrijden heeft. John Romein staat hoog geklasseerd in de diverse regionale en landelijke klassementen. De concurrentie is daar groot en niemand kan zich een misstap veroorloven. Dit geeft naast het vele plezier ook een bepaalde druk om altijd te moeten presteren. Veel liefhebbers die voor de kampioenschappen spelen zijn vaak blij wanneer het seizoen weer gedaan is maar na 2 weken verlangen ze alweer naar de spanning die de vluchten met zich mee brengt. John had naast zijn prima marcherende oude duiven ook een tiental junioren ingekorfd. Met 30 stuks mee was hij veruit de grootste inkorver deze week.

De duiven werden om 9 uur gelost en met een stevig briesje op de snavel zou het een eerlijke maar pittige wedstrijd worden. Zoals te verwachten viel, arriveerden de snelste duiven aan de Terwoldseweg. Op de grootste afstand van Twello klokt John de 7 eerste duiven, ook qua tijd, van Steeds Verder. Jan Ketelaar uit Terwolde en de Comb. Gerrit en John Nieuwenhuis (2 x) maken de top tien vol. Binnen 22 minuten waren de prijzen verdiend en was een kwart van de duiven thuis. Ondanks de omstandigheden dus een goed en snel verloop.


Top 10 Asse-Zellik: 1,2,3,4,5,6,7. John Romein, 8. Jan Ketelaar, 9,10. Comb. Nieuwenhuis
Top 8 B-klasse: 1,2,3.5,6,7. Comb. Nieuwenhuis, 4. Berry Nijkamp, 8. Stefan Jansen