Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 24-08-2016

Duffel prooi voor John Romein


TWELLO-Zaterdag stond er slechts één vlucht op de kalender voor de Twellose duivensporters. De oude en jonge duiven voor de natour werden om 10.15 uur gelost in het Belgische Duffel (170 km) Tegen de afspraken in werden de duiven van Regio West en Oost gelijktijdig in vrijheid gesteld, iets wat naderhand de nodige discussie teweegbracht.


Duffel
De wind was in de loop van vrijdag gedraaid van oost naar zuidwest. In de avond en nacht had het her en der wat geregend dus waren de temperaturen flink gezakt en stonden er weer mooie wolkjes aan de lucht. Er werd op zaterdagmorgen rekening gehouden met een vroege lossing en met een flinke wind mee. De liefhebbers waren vroeg paraat om zich niet te laten verrassen. Om ons heen werden overal duiven gelost maar “Duffel” bleef vastzitten tot 10.15 uur. Misschien was daar het weer toch niet zo goed als in de omringende plaatsen. Tot verbazing van iedereen werden West en Oost gelijktijdig gelost. In de winter worden afspraken gemaakt over het komende seizoen. Om de jonge duiven kans te geven het spelletje te leren werd besloten om zeker de eerste 2 vluchten van elke cyclus apart te lossen. Met de jonge duiven werd hiermee al de hand gelicht en nu weer, het “waarom” begreep niemand. Hopelijk hebben de verantwoordelijke hier goede redenen voor gehad want vooral de jonge duiven hadden het heel moeilijk om zich uit deze massale groep duiven los te maken en thuis te komen.
De oude duiven die mee waren hadden het door hun ervaring minder moeilijk maar met een concoursduur van 25 minuten ging dit gezien de omstandigheden ook niet echt gemakkelijk. Winnaar werd John Romein die aan één van de beste seizoenen uit de historie van Frederikshof bezig is. Zijn overheersing is echter niet zo duidelijk als de afgelopen week. John moet 3 minuten wachten op zijn 2e duifje en van dit “gat” maken Jan en Arno Gr. Koerkamp en Albert Hendriksen (2 x) dankbaar gebruik om de serie te onderbreken. Ook Jan Ketelaar en Jan de Ruiter draaien beide een (jong) duifje in de top 10. Bij het afslaan waren er her en der nog veel onervaren jonge duiven onderweg, hopelijk hebben die ondertussen de hokken weer weten te bereiken.

Top 10 Duffel: 1,5,7,8,9. John Romein, 2. Jan en Arno Gr. Koerkamp, 3,4. Albert Hendriksen, 6. Jam Ketelaar, 10. Jan de Ruiter
Top 10 B-klasse: 1,2,3,8. Albert Hendriksen, 4,7,10. Dick van Dijk (sr),5. Berry Nijkamp, 6. Hans Boveree, 9. Stefan Jansen

Vroege Vogels Ontbijt
Op zondagmorgen werd voor de leden en hun huisgenoten het jaarlijkse Vroege Vogels Ontbijt gehouden. Dit initiatief van Frits en Sven van Brummen staat al enkele jaren vast op de agenda van Steeds Verder en met een 40-tal deelnemers was het al vroeg gezellig aan de Stinzenlaan. Adrie v.d. Steeg en Hennie Slinkman hadden een overvloedig ontbijtbuffet samengesteld waarvan iedereen naar hartenlust kon genieten. Werner v.d. Steeg en Jan Ketelaar waren druk in de weer met het bakken van eitjes en spek zodat er een heerlijke geur door het gebouw waarde. Voorzitter Jan Gr. Koerkamp zette ondertussen diverse mensen die goed gepresteerd hadden in het zonnetje. Het grootste applaus werd echter gegeven toen de mensen van de organisatie hun dik verdiende bosje bloemen in ontvangst namen. Op naar volgend jaar.