Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 10-08-2016

Teletekst voor Freek Wagenaar

TWELLO-Afgelopen zaterdag stonden er wederom 2 vluchten op de agenda. De marathonduiven werden voor hun laatste vlucht dit seizoen op vrijdagmiddag gelost in Bergerac (919 km) en de jonge duiven werden vervoerd naar het Franse Laon (338 km) alwaar ze om 11.00 uur aan hun thuisreis konden beginnen.

Moeskroen/Menen
Allereerst hebt u nog het verslagje van de uitgestelde vlucht vanuit Moeskroen/Menen (260 km) voor de jonge duiven tegoed. Het aantal ingezette duiven loopt per week terug. Alleen Freek Wagenaar kan wekelijks nog een mooi ploegje jongen op de been brengen. Niet leuk voor hem en ook niet voor de concurrentie. De verenigingsuitslag is vaak bij voorbaat al een uitgemaakte zaak. Ook deze vlucht was het Freek die de plaatsen 1 t/m 8 bezette. Echter ook in kring-verband scoorde Freek een mooi aantal kopprijzen, dat geeft de burger moed voor de komende weken wanneer zgn. Teletekst-vluchten op het programma staan. De duiven van de hele afdeling worden gelijktijdig gelost en de snelste duiven komen, al dan niet verdeeld in Regio’s, op Teletekst te staan.

Bergerac
Ook voor de overnachtliefhebbers loopt een zwaar seizoen af. Bergerac is traditiegetrouw de afsluiting van het marathonseizoen. In Twello werden nog 32 duiven ingekorfd door slechts 5 liefhebbers. Cor Wenink pakt de eerste prijs met zijn favoriete duif en wint daarmee ook het kampioenschap op dit onderdeel. De mooiste serie is voor Gerrit en John Nieuwenhuis. Annet Jutten, Jan Ketelaar en Werner van de Steeg completeren de uitslag.

Laon
Omdat de vluchten voor de jonge duiven de afgelopen weken stroef verliepen en er zelfs al 2 keer naar de zondag moest worden uitgeweken, had de afdeling besloten om niet op donderdag in te korven maar op vrijdag. Daarmee kregen de junioren een dag langer om te herstellen van de inspanningen van de afgelopen weken. Gevolg is dan wel dat iedere club de duiven zelf naar Wezep moet brengen i.p.v. dat de wagen ze bij de lokalen komt ophalen. Doordat de duiven worden aangevoerd kan er vroeger vertrokken worden richting Frankrijk en alleen dan is het mogelijk om de reis in 1 nacht te volbrengen. Om 11.00 uur was het weer in Laon en op de vlieglijn goed genoeg om te lossen. Bijna 6500 duiven van de hele GOU (Gelders Overijsselse Unie) werden gelijktijdig gelost. De snelheden lagen relatief hoog , de eerste duiven haalden ruim de 90 km/h. In Voorst was het Freek Wagenaar die vlak na elkaar 2 keivroege duiven klokte. Freek speelt met jonge duiven verkregen van Albert Hendriksen en Bram Scherpenzeel. Waren het vorige week de duifjes van Bram die op kop lagen, ditmaal was het een duifje van Albert dat als eerste arriveerde. De tweede was er weer eentje van Bram. Nadat de stofwolken waren opgetrokken en de gegevens naar het rekenbureau gestuurd waren bleken deze 2 duifjes goed voor een 2e en 5e plaats in Regio Noord op Teletekst. De komende weken staan er nog 2 van deze Teletekst-vluchten op het programma. Bovendien begint a.s. zaterdag de zgn. natour, een cyclus van 5 vluchten waarop jonge en oude duiven het tegen elkaar opnemen.