Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 03-08-2016

Jan Ketelaar winnaar op Cahors

TWELLO-Vorige week zondag vlogen de jonge duiven vanuit Asse Zellik (195 km) en de dagfondduiven vanuit Issoudun (657 km). Afgelopen zaterdag stond er voor de marathon duiven Cahors (960 km) op het menu. Het vliegjaar 2016 zal de boeken in gaan als zeer onregelmatig want ook de vlucht voor de jonge duiven van zaterdag werd uitgesteld naar zondag. Daarover volgende week meer.

Asse Zellik
Het aantal ingezette jonge duiven loopt wekelijk achteruit. Het is een moeizaam seizoen, vooral voor de jonge onervaren duiven. Omdat er per vlucht een minimum aantal deelnemers moet zijn i.v.m. de veiligheid van het concours komen er al een aantal weken een paar liefhebbers vanuit Bathmen in Twello inkorven. Zodoende is het nog steeds mogelijk om in eigen club in te korven waar toch de reis naar Apeldoorn dreigt de aankomende weken. In de club zijn 2 specialisten in het spel met de jonge duiven actief. Dennis Koers en Freek Wagenaar zetten elkaar wekelijks de voet dwars, zo ook vanuit Asse. Was het een week eerder Dennis die plaats 1 t/m 4 scoorde, nu was het Freek die 3 duiven bijna tegelijk zag arriveren en daarmee het podium in beslag nam. Jan Ketelaar sputtert met plaats 6 nog een beetje tegen maar het lijkt vechten tegen de bierkaai. Opvallend is wel het spel van marathonman Arie Woertman uit Voorst. Hij stopt vanwege gezondheidsreden met de sport en is dus met zijn afscheidstournee bezig. Met een keurige 11e plek en 1 t/m 4 in de B-klasse zal hij met een goed gevoel zijn laatste vluchtjes spelen.

Top 10 Asse-Zellik: 1,2,3,7,8,9,10. Freek Wagenaar, 4,5. Dennis Koers, 6. Jan Ketelaar
Top 4 B-klasse: 1,2,3,4. Arie Woertman

Issoudun
Om half acht hadden de dagfondduiven in Issoudun de vrijheid gekregen voor een semi-nationale vlucht. De duiven van 4 afdelingen werden gelijktijdig gelost. Specialisatie is het toverwoord tegenwoordig. Het is met de veelheid aan vluchten niet meer te doen om het hele programma te spelen. Sommigen richten zich op de snelheidsvluchten, anderen op de marathon. De dagfond zit daar met vluchten van 500 – 700 km precies tussenin. Binnen Steeds Verder is er een aantal leden dat zich op deze vluchten toelegt. Bram Scherpenzeel en Annet Jutten zijn wel de echte toppers op dit onderdeel. Andere liefhebbers doen zo nu en dan een duifje mee en hopen op een dag-succesje. Bram wint deze vlucht dan ook met luttele seconden voorsprong op Annet. Zij verdelen bijna alle prijzen, ware het niet dat Berry Nijkamp voor de 2e keer in successie een mooi resultaat scoort op de dagfond. 2 weken terug was het zijn “Vale Theo”, een duif gekregen van Apeldoorner Theo Oortwijn, die de 4e plaats pakte. Dit keer was het zijn nog naamloze ’122, gekregen van Albert Hendriksen, die na de 5e plaats op de vorige dagfondvlucht nu goed was voor het brons.

Top 9 Issoudun: 1,4,6,8. Bram Scherpenzeel, 2,5,7,9. Annet Jutten, 3. Berry Nijkamp

Cahors
Vrijdagmiddag om 14.00 uur werden de overnachtduiven in Cahors gelost. Vanwege de afstand vliegen de duiven dit soort vluchten in 2 etappes. De volgende dag arriveren ze dan thuis op de hokken. Er worden kleine aantallen duiven gespeeld omdat ze na zo’n inspanning een aantal weken nodig hebben om te herstellen en dus per seizoen beperkt inzetbaar zijn. Jan Ketelaar laat de fond-elite van Steeds Verder de hielen zien met een voorspong van slechts 5 minuten op specialist Cor Wenink. Jan krijgt zijn duiven regelmatig thuis en maakt dan ook de mooiste uitslag. Rob Wassink en Annet Jutten houden de eer van het Molenveld hoog. Ook Rob is aan zijn laatste seizoen bezig en ook hij zal met voldoening terugkijken op deze vlucht.

Top 7 Cahors: 1,3,6. Jan Ketelaar, 2. Cor Wenink, 4. Rob Wassink, 5,7. Annet Jutten