Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 13-07-2016

Top weekend voor Berry Nijkamp

Twello-Met drie vluchten op het programma was er afgelopen zaterdag de hele dag duivensport voor de leden van p.v. Steeds Verder. Vrijdagmiddag werden de marathonduiven gelost voor een overnachtvlucht in het zuid Franse Albi (974 km). In Chateauroux (680 km) werden de dagfondduiven gelost voor een nationale vlucht, alle Nederlandse duiven werden gelijktijdig gelost. Ten slotte waren de jonge duiven toe aan hun tweede opgave dit seizoen, een vlucht van 144 km. vanuit het Belgische Tessenderlo.

Tessenderlo
Als eerste arriveerden de jonge duiven op de hokken. Na de moeizaam verlopen vlucht van vorige week was het aantal deelnemende duiven iets teruggelopen. Met goed weer en een kalm windje in de rug werden er hoge snelheden gehaald. De eerste duiven volgden elkaar vlot op. Daarna vielen er gaatjes doordat een gedeelte van de junioren in hun enthousiasme de hokken voorbij vlogen en daardoor tegen de wind in weer huiswaarts moesten keren. Deze vlucht kunnen we spreken van de “Freek-Wagenaar-show”. Zonder iemand tekort te willen doen was hij de man van de dag. Freek, die zich helemaal toelegt op het spel met de jonge duiven, klasseerde 11 duiven in de top 12… alleen Dennis Koers wist zich op plek 3 tussen dit geweld te wurmen. Wat echter voor de meeste deelnemers het zwaarst weegt is de opleiding die de jonge duiven krijgen voor het vervolg van hun vliegcarrière. Gelukkig waren de meeste duiven ten tijde van het uitlezen van de modules weer thuis gearriveerd en kunnen we spreken van een geslaagde vlucht.

Top 10 A-klasse: 1,2,4,5,6,7,8,9,10. Freek Wagenaar, 3. Dennis Koers
Top 9 B-klasse: 1,2,3,4,7. Werner v.d. Steeg, 5,8. Rein Evers, 6,9. Arie Woertman

Albi
Daarna was het de beurt aan de lange-afstand-vliegers vanuit Albi. Werner van de Steeg doorbrak de radiostilte op de website van Steeds Verder met de melding van de eerste duif. Cor Wenink (2 x) en Jan Ketelaar volgden op gepaste afstand maar de duiven kwamen heel regelmatig naar huis.

Top 8: 1,5. Werner v.d. Steeg, 2,3. Cor Wenink, 4,7. Jan Ketelaar, 6. Annet Jutten, 8. Gerrit en John Nieuwenhuis

Chateauroux
Gezien de snelheden in zuidelijker Nederland werden de dagfondduiven vanaf ongeveer half 4 in Twello verwacht. Na ruim 8,5 uur vliegen arriveerde bij specialist Bram Scherpenzeel de winnende duif op de hokken. Dit was niet verrassend want Bram legt zich helemaal toe op dit soort vluchten en zit bijna altijd in de kopgroep. De grootste verrassing van deze dag liet echter niet lang op zich wachten. Omdat er dit weekend geen snelheidsvlucht voor de oude duiven geprogrammeerd stond had Berry Nijkamp besloten 3 duiven mee te geven op de dagfond. De laatste weken kwamen zijn duiven goed naar huis en een “duifloos” weekend is niets voor een pure liefhebber, aldus Berry. Om te kunnen winnen moet je met de beste duiven spelen en Berry zette dan ook drie duiven in die hadden laten zien uit het goede hout gesneden te zijn. Het meest verraste hij waarschijnlijk zichzelf toen hij vlak na de eerste duif van Bram in een kort tijdsbestek 2 duiven op de klep zag landen. Doordat hij wat problemen had met het melden kwamen zijn duiven wat later op de website te staan waardoor iedereen nog een keertje extra goed keek wat daar nu werkelijk stond. Iedereen gunde deze sympathieke liefhebber dit succes. Hij was de laatste weken al bijzonder enthousiast en dat zal de komende tijd niet anders worden, in tegendeel!

Top 10: 1,4,6,10. Bram Scherpenzeel, 2,3. Berry Nijkamp, 5,9. Rein Evers, 7,8. Annet Jutten