Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 06-07-2016

Jonge duiven seizoen van start
Hans Boveree en Freek Wagenaar winnaars

Twello-Afgelopen weekend was het weer wat rustiger aan het duivenfront. Er stonden 2 vluchten gepland die beide op de reguliere dagen gelost konden worden. Voor de oude duiven kruipt het seizoen naar het einde toe maar de jonge duiven daarentegen, hadden afgelopen zaterdag hun eerste officiële vlucht.

Vanwege het stroef verlopen van dit seizoen zijn de aantallen ingekorfde duiven niet meer om over naar huis te schrijven. Sommige liefhebbers lasten zo nu en dan een weekje rust in om hun duiven na een zware vlucht extra te laten herstellen. Donderdag werd er ingekorfd voor een gloednieuwe losplaats: La Ferte sous Jouarre (423 km). Slechts 79 duiven van 9 deelnemers kwamen aan de start. Zaterdagmorgen om 08.30 werd het startsein gegeven en met een fijn windje schuin in de rug keerden de duiven huiswaarts. Vanaf 13.00 uur werden de kleppen scherp in de gaten gehouden en het was Hans Boveree die als eerste een duifje meldde op de langste afstand nog wel, dat moest een vroege zijn. Na het uitlezen van de klokken bleek inderdaad dat Hans deze middag de snelste duif had geklokt. Zijn favoriete duivin was vriend en vijand te snel af. Hans is bezig aan een sterk seizoen en toont als beginnend liefhebber aan over de juiste spirit te beschikken om nog verder door te groeien. Over de overige top 10 plaatsen kunnen we kort zijn: John Romein. Na de voor iedereen slecht verlopen vlucht van vorige week heeft hij de trein weer op de rails en was Messi weer zijn eerste duif.

Om 08.40 uur werden de jonge duiven gelost in Breda ( 117 km). De eerste vlucht met de junioren is altijd spannend omdat dan alweer een begin wordt gemaakt met het volgende seizoen, de jonge duiven van dit jaar zijn immers de aanwas voor de komende jaren… De aanloop naar deze eerste vlucht was bij velen stroef verlopen. Mislukte en uitgestelde oefenvluchtjes stonden bij velen een gedegen voorbereiding in de weg. Aan de start verschenen dan ook slechts 135 duiven ingezet door 8 liefhebbers. Freek Wagenaar uit Voorst, die alleen met jonge duiven speelt en dus dit seizoen voor het eerst inkorfde, meldde als eerste een duifje, gevolgd door Dennis Koers. Beide heren zijn erkende specialisten met de jonge duiven dus zo vreemd was dat niet. Toen echter de volgende duiven van beide heren meer dan een kwartier op zich lieten wachten werd er gevreesd voor het ergste. Het was ondertussen ook gaan regenen en de onervaren junioren kregen het steeds moeilijker. Druppelsgewijs kwamen de duiven thuis met ’s avond nog veel lege plekjes op de hokken. Freek en Dennis verdelen de top 10 met beide 5 duiven.

Top 10 La Ferte: 1. Hans Boveree, 2,3,4,5,6,7,8,9,10. John Romein
Top 8 B-klasse: 1,3,4,8. Hans Boveree, 2,5,6. Henk Boegborn, 7. Berry Nijkamp

Top 10 Boxtel: 1,3,7,9,10. Freek Wagenaar, 2,4,5,6,8. Dennis Koers
Top 3 B-klasse: 1,2. Werner v.d. Steeg, 3. Rein Evers