Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 29-06-2016

Regen en wind spelbrekers
Zwaar seizoen duivensporters

TWELLO-Met drie vluchten op het programma draait het duivenseizoen op volle toeren. Er stonden vluchten gepland vanuit Laon (336 km), Blois (620 km) en Perigueux (870 km). De liefhebbers die alles spelen en de functionarissen zijn bijna dagelijks in het clubgebouw aanwezig om duiven mee te geven of om de administratieve rompslomp in goede banen te leiden.

Voordat we met de verslagen van deze week beginnen hebben we nog 2 uitgestelde vluchten van vorige week staan. Al het hele seizoen, afgelopen zaterdag was daar geen uitzondering op, worden de duivenliefhebbers getrakteerd op regen-, hagel- en onweersbuien. Vorige week werden daarom de vluchten vanuit Nanteuil (417 km) en, de klassieker, St. Vincent de Tyrosse (1100 km) een dag uitgesteld. Beide vluchten verliepen daardoor redelijk vlot en de meeste duiven waren dan ‘s avond ook thuis. Op de midfond was het weer John Romein die met een mooie uitslag tevoorschijn kwam. Veel vroege duiven en de 3 aangewezen duiven voorop. St. Vincent is zo ongeveer de vlucht waar Cor Wenink in woont, het is al jaren zijn vlucht. Ook dit jaar is hij weer de winnaar en met 3 van de 4 duiven op de uitslag mag hij meer dan tevreden zijn.

Top 6 st. Vincent: 1,3,4. Cor Wenink, 2. Werner v.d. Steeg, 5. Rob Wassink, 6. Comb. Van Brummen

Top 10 Nanteuil: 1,2,4,5,8,9. John Romein, 3. Hans Boveree, 6. Henk Boegborn, 7. Jan en Arno Gr. Koerkamp,10. Comb. Nieuwenhuis
Top 10 B-klasse: 1,4,5. Hans Boveree, 2,7. Henk Boegborn, 3,6,8. Comb. Nieuwenhuis, 9,10. Albert Hendriksen

Dan de vluchten van afgelopen weekend. Perigueux is een zgn. overnachtvlucht. De duiven worden op vrijdagmiddag gelost en komen zaterdag thuis. Alles zag er veelbelovend uit: de duiven werden keurig vrijdag om 15.00 uur gelost en de duiven zouden in de loop van de zaterdag arriveren. Ondertussen waren ook de manden in Blois geopend en net na de middag ook die in Laon. Het kon een mooi duivendagje worden. Echter, zoals bijna wekelijks dit jaar, zou het weer opnieuw de grote spelbreker worden. Daar waar het er ’s morgens nog prima uitzag begon het in de loop van de middag te regenen. Vele uren achtereen was het donker en grijs en dus absoluut geen duivenweer. De aankomsten lieten lang op zich wachten en tussen de arriverende duiven zaten grote gaten. Zo rond 20.30 uur begon het droog te worden en kwam er wat blauw aan de lucht. Duiven die helemaal verkeerd waren gevlogen of ergens waren gaan zitten omdat ze doorweekt waren kwamen tot aan het donker nog thuis. Vooral de duiven vanuit Perigueux, die natuurlijk het langst onderweg waren, hadden het erg zwaar. Daar waar de prijzen, 25% van het aantal ingezette duiven, op Laon en Blois ’s avonds verdiend waren, daar moest op Perigueux eigenlijk op zondag nog doorgeklokt worden. De deelnemers hadden daar echter geen zin meer in en het concours werd reglementair gesloten.

Hoe slechte een vlucht-dag ook is, er zijn altijd winnaars: John Romein wint beide dag-vluchten maar de beste duiven waren zelfs bij hem later of niet op tijd. Berry Nijkamp scoort op Laon een fraaie top tien notering met verder Annet Jutten en Comb. van Brummen (100% prijs!! 4-4) in de kopgroep. Op Blois vinden we naast John, Bram Scherpenzeel (5 keer!) en Jan Ketelaar opnieuw Berry Nijkamp in de top tien. Berry ziet hiermee zijn positieve benadering van de sport uitgekeerd in mooie prestaties. Hij is altijd positief en altijd bereid om, waar hij kan, te helpen. Ook is hij voor velen een vraagbaak op welk gebied dan ook, of het gaat om Koi-karpers, oude radiozenders, openhaardhout of het schilderen van een huis, Berry weet raad! Perigueux werd een loeizware vlucht. Gerrit en John Nieuwenhuis werden de winnaars en scoorden 50% prijs (10-5). Annet Jutten klasseert zich keurig als 2e en 3e tussen alle fondmatadoren.

Hopelijk knapt het weer de komende dagen wat op want vanaf volgende week start ook het seizoen voor de onervaren jonge duiven. Het is zaak dat zij de eerste vluchten wat zelfvertrouwen opbouwen en niet meteen voor onoverkomelijke problemen worden geplaatst.

Top 10 Perigueux: 1,4,6,8,10. Comb. Nieuwenhuis, 2,3. Annet Jutten, 5. Cor Wenink, 7. Rob Wassink,9. Jan Ketelaar

Top 10 Blois: 1,6,7. John Romein, 2,3,4,8,9. Bram Scherpenzeel, 5. Jan Ketelaar, 10 Berry Nijkamp

Top 10 Laon: 1,2,4,7,8,9. John Romein, 3,10. Annet Jutten, 5 Berry Nijkamp, 6. Comb. Van Brummen
Top 10 B-klasse: 1,3,4,6,9. Annet Jutten, 2. Berry Nijkamp, 5. Henk Boegborn, 7. Dick v. Dijk (sr), 8. Rob Wassink, 10. Albert Hendriksen