Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 15-06-2016

John Romein opnieuw ongenaakbaar
Messi blijft winnen

TWELLO-Van de twee geplande vluchten voor afgelopen zaterdag kon er slechts één doorgang vinden. De andere werd doorgeschoven naar zondag, daarvan kunt u het verslagje volgende week verwachten. De midfondvlucht vanuit Laon (337 km) kon uiteindelijk toch nog om 13.20 uur gelost worden. Het zou weer een pittig vluchtje worden, maar het verloop was prima.

De lossingsverantwoordelijken hebben er een zware dobber aan om de vluchten wekelijks in goede banen te leiden. Verschillende afdelingen, deze zijn autonoom, houden er verschillende tactieken op na om de vluchten zo goed als mogelijk te doen verlopen. Zo waren er die al op vrijdag losten, anderen gingen van dichterbij lossen, weer anderen lasten bij voorbaat de vluchten af en er waren er, zoals onze Gelders Overijsselse Unie, die het programma volgden en naar de afgesproken losplaats afreisden.
Uiteindelijk kon de midfondvlucht vanuit Laon onder aanvaardbare omstandigheden doorgang vinden. Sommige liefhebbers hadden er vooraf een hard hoofd in en hadden hun duiven thuisgehouden of slechts een gedeelte ingekorfd. Nu er wekelijks steeds zwaardere  vluchten op het programma staan is het zaak om met verstand te spelen om zodoende in de race te blijven

Wie zeker in de race blijft is John Romein. Hoewel hij zelf niet altijd tevreden is, scoort hij wekelijks de mooiste uitslagen bij Steeds Verder. Onder aanvoering van topduif Messi , ook deze week weer de eerste prijs, stormt zijn gevleugelde brigade wekelijks huiswaarts. Dit was ook afgelopen zaterdag weer het geval en toen de stofwolken enigszins waren opgetrokken bleek John maar liefst zeven duiven in de top tien te hebben geklasseerd. De kruimels blijven over voor de overige deelnemers. Henk Boegborn, Annet Jutten en Hans Boveree, allemaal B-klassers!!, kunnen nog enigszins in het spoor blijven maar de serie die John draait is indrukwekkend.

Volgende week start ook het seizoen voor de marathonduiven. De klassieker van St. Vincent (1100km) staat dan op het programma. Steeds Verder heeft een aantal liefhebbers dat zich speciaal toelegt op dit soort vluchten, hopelijk kunnen ze van zich doen spreken.

Top tien Laon: 1,4,5,6,7,9,10. John Romein, 2. Henk Boegborn, 3. Annet Jutten, 8. Hans Boveree

Top 10 B-klasse: 1,5,6,8. Henk Boegborn, 2. Annet Jutten, 3,4. Hans Boveree, 7. Stefan Jansen, 9. Berry Nijkamp, 10 Gerrit en John Nieuwenhuis