Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 08-06-2016

Dennis Koers wint vanuit St. Job in’t Goor


TWELLO-Afgelopen zaterdag stond de snelheidsvlucht vanuit Asse-Zellik op het programma. In aanloop naar het weekend bleek al dat het weer een bepalende rol zou gaan spelen. Sommige afdelingen lasten al bij voorbaat hun vluchten af. De duiven van afdeling 8 gingen echter gewoon op pad. Op kortere afstanden is het ook makkelijker anticiperen op de weersomstandigheden dan van grotere afstanden.

Zaterdagmorgen bleek het weerbeeld precies zoals voorspeld. Veel mist en nevel met maar langzame verbeteringen vanuit het noorden. Na lang wachten werd er in de middag besloten om terug te rijden naar St. Job in’t Goor. Daar werden de duiven om 15.05 gelost.

Om 16.57.58 uur landde de snelste duif bij Dennis Koers aan de Diepenbrockstraat op de klep. Het was zijn eerstgetekende duif, de duif die hij verwachtte. Annet Jutten volgde aan het Molenveld met óók haar favoriete duif. Welgeteld 5 eerstgetekenden nestelden zich in de top tien, een teken dat er sprake was van een regelmatige vlucht.

Na een aantal weken, voor zijn doen, wat minder spel, lijkt Dennis de vormcrisis te boven te zijn. Voor Annet Jutten geldt hetzelfde maar dan nog iets extremer. Regelmatig schrijven we over liefhebbers die de duiven maar niet op de rit krijgen. Kleine oorzaken hebben vaak grote gevolgen, maar wat zijn die oorzaken, dat is vaak de hamvraag. Annet is ook jarenlang met de hokken aan het “tunen” geweest, maar nu lijkt het steeds beter te gaan. Ook daar moet je weer voorzichtig mee zijn want een verandering van weer en/of wind kan zomaar zorgen voor een terugval. De kunst is om het hok zo te construeren dat er onder alle weersomstandigheden goed gepresteerd kan worden.

Het was zaterdag sowieso een beetje de vlucht van de comebacks want ook Rein Evers drukte zijn neus weer aan het venster na een aantal mindere weken. John Romein en Henk Boegborn consolideren hun sterke spel van de laatste weken. De mooiste serie werd gemaakt door Bram Scherpenzeel die, hoewel nét buiten de top tien, 13 van zijn 20 ingezette duiven op de uitslag terugvindt.

Als laatste valt op dat de mensen met lange afstandsvliegers ook steeds meer duiven in de prijzen draaien. Het seizoen voor de marathonduiven begint pas zo midden juni en de eerste korte vluchten worden gebruikt om de duiven in conditie te krijgen. Met namen Gerrit en John Nieuwenhuis en Voorsternaar Arie Woertman krijgen de duiven, hoewel wat later, aan een touwtje thuis.

Top 10 algemeen: 1,4. Dennis Koers, 2,6,8. Annet Jutten, 3,5,7. John Romen, 9. Rein Evers, 10. Henk Boegborn.

Top 10 B-klasse: 1,2,3. Annet Jutten, 4,6. Rein Evers, 5,7,8. Henk Boegborn, 9,10. Comb. Nieuwenhuis