Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 11-05-2016

Loeizware vlucht vanuit Quievrain
Henk Boegborn onnavolgbaar

TWELLO-Onder zomerse weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de vitesse-vlucht vanuit Quievrain (264 km) afgewerkt.  Vrijdagavond werden er, naast een aantal trainingsduiven, 313 wedstrijdduiven in de duivencontainer geladen. De verwachtingen waren dat het een pittig vluchtje zou worden en dit werd geheel bewaarheid.

Bijna iedereen is natuurlijk blij met het weer zoals het rondom Hemelvaartsdag was. Steeds hoger wordende temperaturen en strak blauwe luchten. Met het laatste zijn de duivensporters vaak wat minder tevreden omdat dat het moeilijk maakt voor de duiven om zich te oriënteren. Blijkbaar hebben ze toch wat wolkjes en een zonnetje nodig. Dit alles maakte dat het vooral voor onze regio een pittige vlucht werd. Waar elders in het land snelheden van 90 km/h en meer werden gehaald was daar hier in de verste verte geen sprake van.  We hebben het al vaker gehad over ligging en de trek van de duiven, blijkbaar heeft de oostenwind daar een geweldige invloed op.

Glorieus winnaar werd Henk Boegborn uit Teuge. Met een flinke voorsprong troefde hij de gedoodverfde favorieten af. Ook scoorde hij een mooi prijspercentage met 50% van zijn duiven op de uitslag. Henk heeft jaarlijks veel problemen om een mooi ploegje goed opgeleide jonge duiven over te houden. Het gevolg is dan dat hij het volgende seizoen moet beginnen met veel onervaren duiven. Na een aantal weken hebben zijn duiven de schade ingehaald en kennen ze het klappen van de zweep. Dat het hem lukte om op deze zware vlucht zulke mooie prestaties neer te zetten had hij vooraf ook zelf niet verwacht. Zo zijn er altijd verrassingen in de duivensport.
Wat verder opvalt, is dat Frits en Sven van Brummen weer een puike uitslag maken nadat het vorige week een stuk minder was. Blijkbaar hebben ze de oorzaak gevonden en daarop adequaat geanticipeerd. Ook blijken er op dit soort vluchten geen liefhebbers te zijn die heel dominant spelen en de uitslag oprollen. Voor de sport is dat natuurlijk prima, deze week bestond de top tien b.v. uit acht verschillende hokken.

Top tien Algemeen: 1,10. Henk Boegborn, 2,8. John Romein, 3. Jan ketelaar, 4. Frits en Sven van Brummen, 5. Albert Hendriksen, 6. Rein Evers, 7. Dennis Koers, 9. Jan en Arno Gr. Koerkamp

Top tien B-klasse: 1,4,7,8,10. Henk Boegborn, 2,6. Albert Hendriksen, 3. Rein Evers, 5. Dick van Dijk(sr), 9. Rob Wassink