Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 04-05-2016

Hans Boveree opnieuw winnaar
Dennis Koers klopt concurrentie

Twello-Afgelopen vrijdag werden de duiven ingekorfd voor de derde vlucht van dit seizoen, ditmaal vanuit Asse-Zellik (195 km) Het aantal duiven lag wederom flink hoger dan vorige week, de afstanden worden groter en langer wachten is geen optie meer.

Binnen de club heerst er momenteel een gezonde tweestrijd tussen de hokken van John Romein en Dennis Koers. Wekelijks maken ze elkaar het leven zuur met de strijd om de eerste plaats. Tot nu toe had Dennis twee keer moeten buigen voor John maar vorige week kondigde zich het onvermijdelijke al aan: Dennis pakt de overwinning, een dubbele nog wel met de plaatsen 1 en 2. Wie denkt dat John een offday had komt bedrogen uit want met de plaatsen 3 t/m 7, waaronder zijn eerstgetekende, kan hij terugzien op een prima uitslag. Twee bestuursleden maken deze week de top tien vol. Secretaris Bram Scherpenzeel  is met de plekken 8 en 9 voorzitter Jan gr. Koerkamp, plek 10, een fractie te snel af. Overigens klokken ook zij beide hun favoriete duif, een kwestie van vakmanschap.

Na deze top tien, wat ook daadwerkelijk de kopgroep was, valt er even een gaatje waarna een paar minuten later het peloton Twello en omstreken bereikt. In dit peloton zitten ook de duiven van de B-klassers. Zij komen deze week tekort voor de top tien. Hans Boveree pakt wederom de winst, ook hij met zijn favoriete duif. Daarmee wint hij de onderlinge competitie waarbij het draait om de eerste prijs te winnen met de eerstgetekende duif. De duiven arriveren gestaag en een kwartiertje na de eerste melding is er een kwart thuis en zijn de prijzen verdiend.

Hoe kan het nu dat er twee liefhebbers zijn die zo domineren? Om in de duivensport te slagen zijn er meerdere factoren van belang: ten eerste natuurlijk goede duiven. Dan moet het klimaat in het hok goed zijn. Wanneer duiven b.v. in de tocht zitten, of er is gebrek aan frisse lucht, komt dat de prestaties niet ten goede. Dan moet het “baasje” de discipline hebben om zijn duiven perfect en stipt te verzorgen. Wordt aan deze factoren voldaan dan is de cirkel rond en kan er, mits de duiven ook nog in forme zijn, aan mooie prestaties gedacht worden. Om dit allemaal voor 100% voor elkaar te krijgen is soms een kwestie van jaren hard werken.  Heel veel duivenliefhebbers zijn ondertussen volleerde timmerlieden, zo vaak hebben ze al aan de hokken lopen sleutelen om de verluchting goed te krijgen. Daar zijn geen eenvoudige regeltjes voor. Soms is het heel moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen en wordt er jarenlang geklust tot opeens de duiven beginnen te presteren. Alles begint echter bij de gedrevenheid van de liefhebbers, zij geven niet op totdat de beide andere factoren, de duiven en het hok, perfect in orde zijn.

Top tien: 1,2. Dennis Koers, 3,4,5,6,7. John Romein, 8,9. Bram Scherpenzeel. 10. Jan Gr. Koerkamp

Top tien B-klasse: 1. Hans Boveree, 2,3,4,9. Albert Hendriksen, 5,6,7,10. Henk Boegborn, 8. Rein Evers