Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 27-04-2016

Dennis Koers runner up
Tweede zege John Romein

TWELLO-Voor de tweede snelheidsvlucht van 2016 zouden de duiven naar Duffel vervoerd worden maar doordat daar op het lossingsterrein een grote kermis werd gehouden werd er uitgeweken naar het meer westelijk, en iets dichterbij gelegen St. Job in’t Goor (149 km).  Hoewel ook deze zaterdag de weersomstandigheden zeker niet ideaal waren kon er toch al om 09.10 gelost worden. Met een koude wind uit noordelijke richtingen werd het een taai vluchtje.

Het aantal ingekorfde duiven, 284 van 15 liefhebbers, lag deze week iets hoger dan vorige week. Vorige week was er nog een aantal liefhebbers dat de duiven thuis hield maar deze week korfden bijna alle snelheidsspelers dan toch in. Omdat er sprake is van oplopende afstanden per week kunnen de liefhebbers niet te lang wachten om in te stappen omdat dan de afstanden al te groot zijn en er geen sprake meer is van een geleidelijke opbouw. Overigens hebben de duiven vaak minder moeite met een sprongetje van 100 km dan met ongunstige weersomstandigheden.

Afgelopen zaterdag was het weer dus ook niet echt optimaal, vooral de kou is een groot struikelblok, en met name de relatief onervaren jaarlingen (duiven van 2015) kregen het zeker niet cadeau.
Jan Ketelaar uit Terwolde doorbrak op één van de verste afstanden de radiostilte op de meldpagina van Steeds Verder. Het kon bijna niet anders of op de kortere afstanden moesten ook al duiven zijn. Naarmate de tijd verstreek namen meer liefhebbers de moeite om ook hun eerste duif te melden. Uiteindelijk was het John Romein die evenals vorige week de overwinning pakte. In zijn kielzog waren het Dennis Koers, beide getekenden, en Hans Boveree die hem bijna het leven zuur maakten.

’s Avonds in de club werden de modules in de computer ingelezen en bleek dat met name John Romein (50 mee) en Dennis Koers (20 mee) flink hadden huisgehouden. Tot aan de vijfentwintigste prijs hebben zij respectievelijk 11 en 9 duiven op de lijst staan. Daarmee slechts 5 plekjes overlatend voor Hans Boveree (1x), Jan Ketelaar (2x) en Albert Hendriksen (2x). Laatst genoemde had zijn duiven voor de eerste keer in de mand dit seizoen, overigens ook niet zelf weggebracht om te trainen, en kreeg ze tot volle tevredenheid thuis.

Top 10 Algemeen: 1,5,6,8. John Romein, 2,3,10. Dennis Koers, 4. Hans Boveree, 7. Albert Hendriksen, 9. Jan Ketelaar

Top 10 B-klasse: 1,6. Hans Boveree, 2,3,4,9. Albert Hendriksen, 5. Dick van Dijk (sr), 7,8. Henk Boegborn, 10. Rein Evers