Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 21-10-2015

John Romein “kanjerkoning” van “Steeds Verder”

Afgelopen zondag gingen de postduivenliefhebbers een middag forelvissen in één van de visvijvers van forellenkwekerij ’t Smallert te Emst. Hans Boveree en John Romein lanceerden het idee, dat door het bestuur omarmd en ondersteund werd als afsluiting van een intensief sportseizoen.  Om 12.30 uur gaf clubvoorzitter Jan Groot Koerkamp middels een klassieke bel het startsein. Ongeveer 25 vissers hadden zich rond de plas verzameld. Merendeels gelegenheidsvissers met ter plekke beschikbaar gesteld materiaal. Al spoedig werden er enkele wat kleinere forellen verschalkt. Freek Wagenaar had het geluk een mooie grote knaap te verleiden. De vis bood behoorlijk tegenstand, maar met hulp van plaatsgenoot en ervaren visser Arie Woertman en diens schepnet lukte het de vis op het droge te krijgen. De toon was gezet!  Annet Jutten en Christien Nieuwenhuis bewezen dat ook de dames een forel kunnen vangen.  Berrie Nijkamp en Aart Bronkhorst verschalkten ieder een bescheiden forel, maar hun rechterbuurman John Romein gaf deze middag “visles”.  John is een ervaren forelvisser en hij liet zien dat vissen met eigen hengel en aas voordeel biedt. Ook Theo Oortwijn viste met eigen visgerei en was de enige die John partij kon geven. Echtgenote Ricky was er eerlijk over. “Theo viste voorheen met geleend materiaal en ving dan dikwijls niets. Sinds kort heeft hij eigen spullen en dat gaat stukken beter”.  Toen rond 17.00 uur de hengels werden teruggebracht of opgeborgen kon de balans worden opgemaakt. John en Theo brachten ieder 8 forellen op het droge. Van de “gelegenheidsvissers” was John Nieuwenhuis spekkoper met drie forellen.
Na afloop werd er gegeten in het bijbehorende restaurant en  werd de prijs uitgereikt voor de grootste vis van de dag. Hier bleek ook dat diverse liefhebbers  al tevreden zouden zijn geweest met één enkel  forelletje. Het ging deze middag, behalve om de gezelligheid, om de grootste vis. “Kanjerkoning” werd John Romein met een zalmforel van 60 cm.  Tweede werd Theo Oortwijn met een exemplaar van 56 cm en derde “gelegenheidsvisser” Freek Wagenaar met een forel van 54 cm. Met een warm applaus voor de organisatoren, de winnaars en de club kwam er een eind aan een enerverende viswedstrijd.

 vissen 't Smallert

de familie v.d Steeg haalt m.b.v. Jan Ketelaar een mooie forel op het droge.
(foto helaas niet in het VN geplaatst maar wél bij ons!!)

De eindstanden van sportseizoen 2015 van Steeds Verder:

Vitesse onaangewezen:

1.John Romein  2.Dennis Koers  3.Bram Scherpenzeel  4.Henk Blankestijn  5.Jan Ketelaar
Vitesse aangewezen:
1.Jan Ketelaar  2.John Romein  3.Dennis Koers  4.Dick van Dijk sr.  5.Frits & Sven van Brummen

Midfond onaangewezen:

1.John Romein  2.Henk Blankestijn  3.Jan Ketelaar  4.Dennis Koers  5.Jan & Arno Groot Koerkamp
Midfond aangewezen:
1.John Romein  2.Jan & Arno Gr. Koerkamp  3.Frits & Sven v.  Brummen  4.Jan Ketelaar  5.Bram Scherpenzeel

Dagfond onaangewezen:

1.Bram Scherpenzeel  2.John Romein  3.Dennis Koers  4.Frits & Sven v. Brummen  5.Henk Blankestijn
Dagfond aangewezen:
1.Bram Scherpenzeel  2.John Romein  3.Henk Blankestijn  4.Dennis Koers  5.Frits & Sven v. Brummen

Overnachtfond onaangewezen:

1.Cor Wenink  2.Gerrit & John Nieuwenhuis  3.Went v.d. Steeg   4.Frits & Sven v. Brummen  5.Rob Wassink
Overnachtfond aangewezen:
1.Frits & Sven v. Brummen  2.Cor Wenink  3.Went v.d. Steeg  4.Gerrit & John Nieuwenhuis 5.Rob Wassink

Natour oud onaangewezen:

1.John Romein  2.Henk Blankestijn  3.Albert Hendriksen  4.Bram Scherpenzeel  5.Dennis Koers
Natour oud aangewezen:
1.Dennis Koers  2.Bram Scherpenzeel  3.Henk Blankestijn  4. John Romein  5.Albert Hendriksen

Jonge duiven onaangewezen:

1.Dennis Koers  2.Freek Wagenaar  3.Jan Ketelaar  4.Henk Blankestijn  5.John Romein
Jonge duiven aangewezen:
1.Henk Blankestijn  2.Freek Wagenaar  3.Dennis Koers  4.John Romein  5.Jan Ketelaar

Bij de jonge duiven zat de duifkampioen bij Dennis Koers, de beste overnachtfondduif zat bij de combinatie van Brummen en de overige duifkampioenen waren van John Romein

Het duivenseizoen zit er nog niet helemaal op. Wekelijks worden bij “Steeds Verder” nog de zgn. “taartvluchten” georganiseerd. Geestelijke vader van dit initiatief is Albert Hendriksen. Vier weken geleden werd  er gestart met ongeveer 650  jongen. Afgelopen week gingen er nog ruim 400 mee naar Den Bosch. Het vervoer wordt in eigen beheer geregeld met deze week Aart Bronkhorst als chauffeur van dienst en Dennis Koers als convoyeur.  Door de oostenwind hadden de “taartjongen” het niet gemakkelijk. De vereniging voorziet echter in een behoefte. Vorige week vrijdag  organiseerde de club  tevens een verkoop van late jonge duiven uit overwegend eersteprijswinnaars. De 36 jonkies werden in een gezellige ambiance en vol clubhuis vlot aan de man of vrouw gebracht door de veilingmeesters Bram Scherpenzeel en Freek Wagenaar. De opbrengst vloeit volledig terug in de clubkas en wordt mede aangewend om bijvoorbeeld een middag vissen te betalen en de vereniging financieel gezond te houden.