Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 16-09-2015 (2)

Postduivenseizoen 2015 ten einde
John Romein en Jan Ketelaar winnen laatste vluchten

TWELLO-Het reguliere postduivenseizoen zit erop.  De duiven vallen in de rui en de scherpte is er af. In het allerlaatste weekeinde stonden er nog twee vluchten op de kalender. 

De natourvlucht Isnes (215 km) en de nationale vlucht Troyes (460 km) voor de junioren. De weersvoorspellingen voor afgelopen zaterdag waren zoals zo vaak in het juniorenseizoen 2015 dubieus. Gelukkig betrachten de organisatoren tegenwoordig enige flexibiliteit. Oorspronkelijk stond Melun gepland, maar toen duidelijk was dat er bewolking en regen vanaf de franse kust landinwaarts zou komen werd uitgeweken naar het oostelijker gelegen Troyes. Bram Scherpenzeel, voorheen voorzitter van de Gelders Overijsselse Unie, is nauw betrokken bij de lossingen en voorspelde vooraf dat het net wel of net niet goed zou gaan met het weer in Frankrijk. Gelukkig was het weer in Troyes zaterdagochtend nog van dien aard, dat er om 8.15 uur gelost kon worden.  In Isnes (B) klonk om 10.30 uur het startsein voor de oude duiven.  Toen was al duidelijk dat de aankomsten van beide vluchten dicht op elkaar zouden vallen.


Om 12.51.25 uur viel de eerste “Steeds Verder”duif op de Kar bij Henk Blankestijn. John Romein zit in Twello op de langste afstand aan de Terwoldseweg en zijn constatering om 12.54.41 uur was uiteindelijk goed voor de overwinning. John pakt meteen zijn favoriet en bovenste van de inkorfstaat en deze  aangewezen “eerstgetekende” pakt de pot in de onderlinge “Kanjercompetitie”.

Toen clubvoorzitter Jan Groot Koerkamp bij het afslaan de meldingen voorlas was er enige hilariteit. Berrie Nijkamp had de snelste duif gemeld met een onwaarschijnlijk hoge snelheid. De Twellose “Don Quichotte” had zich echter bij het melden op de computer een uur verkeken ….

Top 10 Isnes:  1,4,7,9 en 10 John Romein  2 Henk Blankestijn  3,6 en 8 Bram Scherpenzeel  5 Frits & Sven van Brummen .   De 23 prijzen waren in goed tien minuten verdiend.


B-klasse: 1 Albert Hendriksen  2,4 en 5 Berrie Nijkamp  3 en 6 Rein Evers


Vervolgens kon men zich concentreren op de aankomsten van de jonge duiven. Die lieten niet lang op zich wachten en behaalden een verrassend hoge snelheid. Opnieuw doorbrak Blankestijn de stilte met een eerste melding om 13.05.41, maar wederom was er in de achtervlucht een snellere duif.  Nu was het Jan Ketelaar in Terwolde die de winnende tijd realiseerde met een aankomst op 13.08.07 uur.  Het concours stond echter bijna een uur open, want de 20e en laatste prijswinnaar werd om 14.07.01 door dezelfde Ketelaar verwelkomd.


Top 10 Troyes:  1 en 7 Jan Ketelaar  2 en 4 Henk Blankestijn  3,6 en 10 Dennis Koers  5,8 en 9 Freek Wagenaar


B-klasse: 1 en 2 Rein Evers  3. Werner van de Steeg


Komende week beginnen de zgn. “taartvluchten” voor late jongen. Deze vluchten staan los van het reguliere spelprogramma. Ze voorzien echter in een behoefte, want “Steeds Verder” mocht in 2014 op de eerste “taartvlucht” ongeveer 1200 jonge duiven verwelkomen!  Merendeels jonge duiven van niet-leden uit de omgeving. Een sportief en sociaal gebeuren waarbij het gebak (“taartvluchten”) niet ontbreekt. Tevens vindt zaterdag de afsluitende barbecue plaats bij het clubhuis aan de Stinzenlaan met daarbij de uitreiking van de attractieprijzen.