Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 02-09-2015

Kroonprins wordt alleenheerser
Dennis Koers vermorzelt concurrentie

Twello-Afgelopen zaterdag vloog “Steeds Verder” met de oude duiven vanaf Tongeren (B) en met de jonge duiven vanaf St. Quentin (F).  Donderdagavond werden er 124 jonge duiven ingezet, vrijdagavond volgden de 129 oude duiven.  Het weer was zaterdag ideaal. De wind blies overwegend uit de zuidoosthoek en zowel in Tongeren (165 km) als in St. Quentin (330 km) klonk om precies 9.00 uur het startsein.  Om 11.00.19 uur klokte Dennis Koers in Twello de winnende duif. Niet zomaar eentje, maar zijn absolute favoriet de NL 14- 1654662. Deze jaarling pakt daarmee zijn derde eerste prijs!  Dennis zag in 2012 bij Freek Wagenaar diens “Texas Homer”, die in dat jaar 1e asduif in de regio was. Hij was zo onder de indruk, dat hij vastbesloten was hier een jong van aan te schaffen. “Texas Homer” werd gepaard aan een halfzus van “Viktor”, de topduif van Jan de Ruiter uit Teuge. Deze “Viktor”  werd in 2012 beste oude duif van de Gelders Overijsselse Unie. Via Albert Hendriksen, de compagnon van Wagenaar en kweker van “Texas Homer”, kwam Dennis aan een rechtstreekse duivin uit het koppel. Zij is weer de moeder van “Homerun”, de meervoudig eersteprijswinnaar van Koers. Het winnaarsbloed is genetisch verankerd, maar het is de verdienste van Dennis dat hij de jaarlingdoffer telkens weer in optimale conditie en gemotiveerd aan de start weet te brengen! Koers was afgelopen zaterdag overigens niet te stuiten, want vanaf Tongeren realiseert hij een dubbele zege. Bram Scherpenzeel biedt de meeste tegenstand en is met drie duiven in de top 10 goed vertegenwoordigd.

Top 10 Tongeren:  1 en 2  Dennis Koers  3, 5 en 8 Bram Scherpenzeel  4 Comb. Groot Koerkamp  6 Albert Hendriksen  7 Henk Blankestijn  8 Jan Ketelaar  10 John Romein

B-klasse:  1, 3, 7, 8 en 9  Albert Hendriksen  2 Rein Evers  4, 5 en 6  Comb. Nieuwenhuis  10  Cor Wenink

Vervolgens naderde de ontknoping van St. Quentin. Optimisten dachten dat de eerste duiven er rond 13 uur zouden zijn.  Dat lijkt logisch: twee uur vliegen over 165 km wordt vier uur vliegen voor 330 km.  Die vlieger gaat echter niet op. In Frankrijk zat er meer oost in de wind, in Nederland meer zuid. Bovendien stijgt in de loop van de dag de temperatuur en gaan vermoeidheid en dorst een rol spelen bij de jonge duiven.  Dat geeft  al gauw een kwartier vertraging. Om 13.16.36 uur  klokte wederom Dennis Koers de winnende duif. In “the winning mood” en met topvorm op zijn hokken bezet hij het hele erepodium met een driedubbele triomf.  Jan Ketelaar uit Terwolde zit Koers het dichtst op de hielen.
 
Top 10 St. Quentin:  1, 2, 3, 6, 8 en 9 Dennis Koers  4 en 5 Jan Ketelaar  7 Freek Wagenaar  10 Henk Blankestijn

B- klasse:  1,2 en 3 Went van de Steeg (geheime wapen echtgenote Adrie)  4 en 5 Rein Evers (materiaalpech)

Volgende week gaan de oude duiven dieper België in en gaan de jonge duiven wederom 100 km verder Frankrijk in. “Steeds Verder” is niet voor niets de naam van de Twellose postduivenvereniging!