Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 22-07-2015

John Romein wint Laon
Chateauroux prooi voor Annet Jutten

TWELLO-Zaterdag stonden voor de Twellose duivenliefhebbers de laatste twee daagse vluchten van het programma voor de oude duiven op de kalender. De snelheidsduiven werden gelost in Laon (337 km) en de dagfondduiven hadden een nationale lossing in Chateauroux (677 km)

Laon
De aantallen ingekorfde duiven lopen zo aan het einde van het seizoen flink terug. Liefhebbers die niet meer voor de kampioenschappen spelen doen niet meer mee en een aantal is al op vakantie. Waar gedurende het hele seizoen de B-klassers meer duiven inzetten dan de A-klassers, was het deze laatste vlucht precies andersom. In de B-klasse vliegen meer de recreanten en die waren er blijkbaar wel klaar mee.
In totaal 102 duiven werden om half 8 in vrijheid gesteld. Met een lekker windje schuin op de staart maakten de duiven er één lange sprint van. Zoals vaker dit seizoen was het ook nu weer John Romein die het mooie weer maakt. Het regent vroege duiven aan de Terwoldseweg en met 7 duiven in de top 10 is dit voor John een mooie afsluiting. De concurrentie komt deze week vnl. uit Terwolde. Hans Boveree (B-klasse) en Jan Ketelaar proberen nog wat zand in de geoliede Romein-machine te gooien maar hen lukt dat evenmin als Dennis Koers. Dit zijn echter wel de mannen die de top 10 compleet maken.

Chateauroux
Twee weken terug stond de nationale vlucht vanuit Chateauroux gepland. Door de toen heersende hitte werd deze verschoven naar deze week. Onder bijna ideale omstandigheden werden de duiven om 07.50 uur gelost. Omdat er duiven uit heel Nederland tegelijk gelost worden kan mooi gevolgd worden waar de snelste duiven vallen en hoe hoog de snelheden liggen. Mede gezien de hoge snelheden van ’s ochtends dacht men dat er in onze regionen tussen half vier en vier uur geklokt kon worden. Dit duurde echter iets langer. Blijkbaar gaan de extra kilometers dan toch doorwegen maar om 16.11 uur constateerde Annet Jutten aan het Molenveld de eerste, en naar later zou blijken, de winnende duif. Dat het hier om een mooie vroege duif ging, ook regionaal, bleek wel uit het feit dat het daarna bijna 12 minuten duurde voordat de tweede Twellose duif zich meldde en wel bij Bram Scherpenzeel. John Romein sluit een succesvol weekend af met de derde plaats. Daarna volgden de aankomsten elkaar regelmatig op en waren om 16.45 uur de prijzen verdiend.

Jonge duiven
Vanaf aankomend weekend staan de vluchten voor de jonge duiven geprogrammeerd. Daarnaast kan er ook nog worden deelgenomen met oude duiven die in een aparte uitslag geklasseerd zullen worden. Hoewel het volop vakantietijd is gaan de duivensporters nog een paar weken door.

Top 10 Laon: 1,2,3,5,6,9,10. John Romein, 4. Hans Boveree, 7. Jan Ketelaar, 8. Dennis Koers

Top 7 Laon B-klasse: 1,3,4,6,7. Hans Boveree, 2,5. Rein Evers

Top 10 Chateauroux: 1,10. Annet Jutten, 2,4,7,8,9. Bram Scherpenzeel, 3. John Romein, 5. Comb, van Brummen, 6. Comb, Nieuwenhuis