Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 24-06-2015

Zege op Aurillac voor Went v.d. Steeg
Rein Evers blinkt uit

TWELLO-Met de thuiskomst van duiven ingekorfd op drie verschillende vluchten was het afgelopen zaterdag , mede door de activiteiten op vliegveld Teuge, spitsuur in het luchtruim boven Twello. Jammer genoeg werkte het weer niet echt mee om er een stralende dag van te maken maar aan het begin van de avond waren de meeste duiven weer op de hokken teruggekeerd.

Aurillac
De marathonduiven werden vrijdagmiddag gelost in Aurillac (858 km). Dat het weer onderweg niet echt meewerkte was te merken aan de snelheden die de duiven maakten. De strijd om plaats 1 werd op de centimeter uitgevochten door de op de Worp woonachtige Cor Wenink en Went v.d. Steeg. Met slechts enkele seconden voorsprong was het Went die met het goud aan de haal ging. Binnen 6 minuten na de eerst duif arriveerden er 5 duiven wat gezien de omstandigheden dan weer uniek is. Rob Wassink houdt de stijgende lijn vast en wordt keurig derde. Went pakt op plek 4 zijn tweede duif en Annet Jutten maakt het vijftal vol. Frits en Sven van Brummen scoren met 2 duiven mee weer een “volle bak”. Gerrit en John Nieuwenhuis draaien drie duiven in de uitslag maar komen voor de echte kop net iets te kort.

Quievrain
Nadat de eerste duiven vanuit Aurillac gearriveerd waren was het wachten op de sprinters uit Quievrain (263 km) Ook deze duiven hadden last van de bewolking en het duurde, vooral na de hoge snelheden van de afgelopen weken, wel erg lang voordat de eerste duif arriveerde. Van echte overheersing door 1 hok is op dit soort vluchten vaak geen sprake. Ook nu zien we 8 verschillende namen in de top 10. John Romein steekt er met een kei-vroege duif en 3 duiven bij de eerste 10 weer met kop en schouders boven uit. Dennis Koers draait zijn geweldige jaarling, al 2 eerste prijzen, de ‘662 op plek 2. Plaats 3 is weer voor John Romein waarna B-klassers Rein Evers en Albert Hendriksen elkaar het leven zuur maken om plek 4. Rein trekt in dit geval aan het langste eind. Verder in de top 10: Comb. Van Brummen, Jan Ketelaar, marathon-speler Arie Woertman en Henk Blankestijn.

Bourges
Als klapstuk van de dag moesten ook nog de dagfond duiven vanuit Bourges (630 km) arriveren. Via het internet is er precies te volgen waar de duiven als eerste arriveren. Ook viel daaruit op te maken dat het een zware beproeving was waarbij in de kop van de uitslag alleen plek was voor de allersterksten. Zoals meermaals geschreven is Bram Scherpenzeel de specialist, en daarmee de te kloppen man, binnen de club. Ditmaal gaf hij alle concurrenten het nakijken en blijkt dat hij precies het goede soort duiven onder de pannen heeft dat het bij “ver en zwaar” prima naar zijn zin heeft. Ook nu weer 8 verschillende liefhebbers in de top tien. Opvallendste verschijning is andermaal Rein Evers. Rein is een beginnende liefhebber met maar een paar duifjes. Hij korfde daarom slechtst 1 duif in op deze vlucht en wordt daarmee verrassend en keurig tweede. Na de vroege duif op Quievrain is hij daarmee dit weekend de absolute uitblinker. Henk Blankestijn maakt met zijn super ’33 het podium compleet. John Romein heeft evenals winnaar Scherpenzeel 2 duiven in de top 10.

Top 10 Aurillac: 1,4. Went v.d. Steeg, 2,6,9. Cor Wenink, 3.Rob Wassink, 5. Annet Jutten, 7,8. Frits en Sven van Brummen, 10. Gerrit en John Nieuwenhuis.

Top 10 Quievrain: 1,3,6. John Romein, 2. Dennis Koers, 4. Rein Evers, 5. Albert Hendriksen, 7. Frits en Sven van Brummen, 8. Jan Ketelaar, 9. Arie Woertman, 10 Henk Blankestijn
Top 10 B-klasse: 1. Rein Evers, 2. Albert Hendriksen, 3. Arie Woertman, 4,7. Henk Boegborn, 5. Annet Jutten, 6,8. Gerrit en John Nieuwenhuis, 9. Annet Jutten, 10. Dick van Dijk (sr)

Top 10 Bourges: 1,8. Bram Scherpenzeel, 2. Rein Evers, 3. Henk Blankestijn, 4. Dennis Koers, 5. Frits en Sven van Brummen, 6. Annet Jutten, 7,9. John Romein, 10. Jan en Arno Gr. Koerkamp