Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 03-06-2015

Eline 270 regionale top duif
John Romein scheert hoge toppen

TWELLO-Afgelopen zaterdag werd er weer een midfondvlucht vervlogen. Ditmaal werden de duiven gelost in het oostelijk van Parijs gelegen Sezanne (425 km) In eerste instantie was het weer op de vlieglijn nog niet goed genoeg maar met de hulp van een stevige wind vanuit het zuidwesten losten de problemen snel op en kon er om 09.25 gelost worden.

Doordat de Twellose duiven deze keer wat later gelost werden, kon er gekeken worden naar de snelheden van de provincies die eerder, of op kortere afstanden, gelost werden. Veelal werden er snelheden behaald van 90 km/h of meer en daarmee sloeg men aan het rekenen om de aankomsten te voorspellen. Het duurde ook deze keer toch allemaal net iets langer. Onderweg is er dan meestal sprake van buien. Niet dat de duiven dan meteen een plensbui over zich heen krijgen maar ze proberen dan om de bui heen te vliegen wat natuurlijk voor extra kilometers zorgt en daarmee de gemiddelde snelheid doet dalen.

Ook dit keer kwamen de eerste meldingen van de kortste afstand. Het was weer Henk Blankestijn die het bal opende, spoedig gevolgd door Frits en Sven van Brummen. De meldingen kwamen, ook qua tijden, onregelmatig binnen. Blijkbaar was het geen makkelijke vlucht, al deed de stevige wind anders vermoeden. Nadat bijna iedereen zijn eerste duifje aan de website had toevertrouwd was het wachten nog op John Romein. John had problemen met zijn internetverbinding bij de hokken en schakelde uiteindelijk telefonisch Henk Blankestijn in om zijn eerste duif door te geven. Dit was dan ook meteen de “klapper van de week”. Met een voorsprong van 7 minuten was het de top-duivin “Eline 270” die de overwinning voor zich opeiste. Het is voor iedere liefhebber een droom om zo’n duif op het hok te hebben. Na een geweldig seizoen 2014, o.a. 2e beste duif van de hele afdeling, besloot John om haar ook dit jaar weer op de vluchten te spelen. Diverse keren liet ze al zien uit het goede hout gesneden te zijn maar afgelopen zaterdag was het de kers op de taart met ook de overwinning in Regio Noord van de Gelders-Overijsselse Unie tegen 7.999 duiven precies. Daarmee verdiende John een eervolle vermelding op de website van de GOU. Dit is helaas wel een kleine domper omdat zo’n overwinning in het verleden garant stond voor een mooie weergave op de landelijk Teletekst bij SBS 6. Deze etalage is dit jaar echter afgeschaft voor de midfond-vluchten.

Uiteraard waren er meer liefhebbers die in de schaduw van “Eline 270” goed presteerden deze zaterdag. Mooie prijspercentages zijn er ook voor Bram Scherpenzeel, Jan en Arno Groot Koerkamp en Frits en Sven van Brummen. Hoewel de B-klasse deze vlucht toch haar meerdere moet erkennen in de A-klassers mag de 70%-score van Hans Boveree zeker niet onvermeld blijven. Hans scoort de laatste weken al hele mooie percentages en klimt ook per week wat hoger in het klassement. Ditmaal had hij de snelste Terwoldse duif en dat zal hem zeker goed doen.

Volgende week staan er weer twee vluchten op de rol, 1 korte sprintvlucht (vitesse) en een dagfondvlucht (> 550 km), het seizoen begint op gang te komen.

Top 10 A-klasse: 1,3,9. John Romein, 2,7,8. Bram Scherpenzeel, 4. Jan en Arno Gr. Koerkamp, 5,10. Frits en Sven van Brummen, 6. Henk Blankestijn

Top 10 B-klasse: 1,9. Hans Boveree, 2,3,6,7. Gerrit en John Nieuwenhuis, 4,5. Henk Boegborn, 8. Rein Evers, 10 Annet Jutten