Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 29-04-2015

 

Bewolking en regen teisteren postduiven
Dennis Koers boekt tweede seizoenszege

TWELLO-Afgelopen zaterdag stond alweer de derde snelheidsvlucht op het programma. Dit keer werden de duiven getransporteerd naar het Belgische Tongeren, zo’n 160 km hemelsbreed van Twello. Vooraf waren de weersverwachtingen al niet te best maar met een zuidwesten wind in de rug en een relatief korte afstand zouden een paar uurtjes met opklaringen voldoende zijn voor de duiven om het hok te bereiken.

Duffel
In de loop van de ochtend werd duidelijk dat de opklaringen vanuit het westen kwamen en werd er besloten om die op te zoeken door naar Duffel te rijden. De afstand werd hiermee iets groter maar de kans van lossen des te meer. Rond de middag werden er duiven gelost die naar Zeeland en Zuid Holland moesten en lag het in de lijn van de verwachtingen dat de noordelijke en oostelijke duiven vanaf een uur of twee de vrijheid zouden krijgen. Op buienradar was te zien dat het in onze contreien zo rond half vijf beter zou worden. Terugrekenend werd er besloten om de duiven om tien voor drie te lossen. Met de wind in de rug werden er door de eerste duiven snelheden gehaald van iets minder dan 90 km. per uur. Dit waren echter de eerste duiven die arriveerden. De verwachtte opklaringen lieten op zich wachten en door de bewolking en miezerige regen hadden de duiven veel moeite om zich te oriënteren. Het verloop was dan ook traag en het duurde ruim 3 kwartier eer de prijzen verdiend waren. Wat later in de avond klaarde het een paar keer wat op en kwamen de meeste duiven toch nog thuis. De achterblijvers kwamen veelal na op de zondag toen zich enkele keren een flauw zonnetje liet zien.

Winnaars
Dennis Koers wint zijn tweede vlucht dit jaar. Dennis is een zeer gedreven liefhebber en wordt in de club gezien als een groot talent. Met deze zege maakt hij zijn bijnaam, de kroonprins, maar weer eens waar. Dennis moest echter ook meer dan een kwartier op zijn tweede duif wachten, om maar aan te geven hoe grillig het verloop was. John Romein deed het weer voortreffelijk met nu de tweede plaats en vijf duiven in de top tien. Annet Jutten deed haar duiven voor de eerste keer mee en verraste met een fraaie derde plek. Henk Blankestijn begint zijn duiven steeds beter “aan de praat” te krijgen en zal met de plaatsen vijf en zes zeker tevreden zijn. Op de Worp is het Dick van Dijk (sr) die de top tien vol maakt. Opvallend was het dat de liefhebbers die vnl. met duivinnen (vrouwtjes) vliegen, de duiven het beste thuis kregen. In de duiven sport is dat dus zeker niet het zwakke geslacht.

Top 10 Algemeen: 1. Dennis Koers, 2,4,7,8,9. John Romein, 3. Annet Jutten, 5,6. Henk Blankestijn, 10. Dick van Dijk (sr) Top 10 B-klasse: 1,6,7. Annet Jutten, 2. Dick van Dijk (sr), 3,4,5. Went v.d. Steeg, 8. Arie Woertman, 9. Stefan Jansen, 10. Rob Wassink