Website vertalen

nlenfrde

Laatste duivenmarkt

Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Voorster Nieuws 30-05-2012

Jan de Ruiter pakt eerste seizoenszege
Zevenklapper voor Bram Scherpenzeel

 

TWELLO-Zoals vorige week reeds aangehaald stonden er afgelopen zaterdag 2 vluchten op het programma voor de Twellose duivensporters. De duiven voor de korte afstand (snelheid) reisden af naar Pommeroeul (260 km) terwijl de vogels voor de eendagsfond (500 – 700 km.) vanuit Orleans (565 km) huiswaarts moesten keren.

 

Pommeroeul
Zowel in Orleans als in Pommeroeul kon vanwege het mooie weer reeds om 07.00 uur gelost worden. Met een windje uit oostelijke richtingen werd droge en warme (tegen)wind aangevoerd. De duiven zouden het vandaag niet makkelijk krijgen en de liefhebbers die ze echt in vorm hadden zouden die dag de winnaars worden.
Via de meldpagina op onze website (www.steedsverder.nl) werden er op de kortere afstanden reeds duiven gemeld toen ook in Twello en omstreken de eersten begonnen te vallen. Zoals bijna altijd meldde Henk Blankestijn, als liefhebber met één van de kortste afstanden, als eerste zijn duif door. Daarna volgde een heel peloton van liefhebbers dat elkaar niet veel toegaf. Nadat de eerste stofwolken waren opgetrokken bleek dat Jan de Ruiter uit Teuge zijn eerste seizoenoverwinning te pakken had. Jan kon dit jaar nog niet echt tevreden zijn over zijn prestaties wat hij vooral wijdt aan het koude voorjaar. Zijn hokken hebben warmte nodig om het juiste klimaat te krijgen voor de duiven. Klaarblijkelijk werd Jan de afgelopen dagen op zijn wenken bediend met de eerste zege als resultaat.

 

Top 10 A-klasse: 1,5,6. Jan de Ruiter, 2. Bram Scherpenzeel, 3. Jan en Arno Gr. Koerkamp, 4,7,9,10 Hillie Romein

 

Top 10 B-klasse: 1,4,5,9,10 Gerrit en John Nieuwenhuis, 2,3,6. Jan Aalpoel, 7. Hans Boveree, 8. Henk Boegborn

 

Orleans
Later op de dag werden de taaie strijders uit Orleans verwacht. Speelde vroeger bijna iedere liefhebber een paar duifjes op alle vluchten, tegenwoordig vindt er steeds meer specialisatie plaats. Liefhebbers concentreren zich op 1 of 2 onderdelen van de sport om daar de mooiste resultaten te behalen. Door deze ontwikkelingen zie je vooral op de dag- en overnachtfond steeds vaker een select gezelschap van liefhebbers in het snuitje van de uitslag. Zij hebben het soort duiven en de juiste voorbereiding voor dit soort vluchten. Binnen onze club hebben we een aantal leden dat zich helemaal toelegt op de overnachtfond en eigenlijk 1 liefhebber die alles plant om op de dagfond zo goed als mogelijk voor de dag te komen. Bram Scherpenzeel, want daar hebben we het over, liet de voorgaande weken niets aan het toeval over om zijn vliegploeg klaar te stomen voor Orleans. De duiven werden goed getraind en, wat heel belangrijk is, in de aanloop naar deze vlucht van voldoende brandstof voorzien om een uurtje of 10 achter elkaar in hoog tempo naar huis te vliegen. Dat dit allemaal geen vergeefse moeite was blijkt uit de ware zevenklapper die Bram’s duiven produceerden.. achter de nummers 1 t/m 7 op de uitslag stond prachtige de naam Bram Scherpenzeel te lezen. Bram was uiteraard zeer in zijn nopjes en sprak in navolging van Hannibal van the A-Team: “I love it when a plan comes together!”..
Voor de komende weken weten we wie de favorieten zijn!

 

Top 10 Algemeen Orleans: 1,2,3,4,5,6,7,9. Bram Scherpenzeel, 8. Frits en Sven van Brummen, 10 Jan en Arno Gr. Koerkamp