Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Uitgebreidere procedure duiven melden

Uitgebreidere procedure duiven melden.

Deze week plofte er een nieuwsbrief van de afdeling in de mailbox waarin te lezen viel dat het voor verenigingen met een eigen website en meldpagina mogelijk is om de duiven rechtstreeks door te melden naar Compuclub. Meteen gingen onze voelsprieten overeind staan want dit kon iets voor ons betekenen. Bram zocht contact met de “wedvluchtman” van de afdeling en zo kwamen we bij de juiste persoon van Compuclub terecht. Van hem ontvingen we een mailtje met instructies hoe het melden naar Compuclub in zijn werk gaat en aan wat voor voorwaardes dit moet voldoen. Na wat prutsen en uitproberen kwamen de gegevens uiteindelijk in de goede format tevoorschijn!

Het rechtstreeks doormelden van de duiven naar Compuclub heeft 1 groot voordeel: we hebben geen meldpost meer nodig. De verantwoordelijkheid ligt nu bij de liefhebber zelf. Met de melding naar Compuclub gaat het lidnummer van de persoon die meldt mee, hij/zij moet simpelweg onderstaande formulier zo compleet mogelijk invullen:  

De belangrijkste items hierin zijn:
- lidnummer: deze bestaat uit het verenigingsnummer en jouw lidnummer. Dit MOET uit 4 cijfers bestaan. Heb je nr. 100 dan wordt dit 0100. Wees hier zeer alert op want aan het verenigingsnummer hangen heel veel gegevens zoals de naam en de coördinaten.
- ringnummer: dit bestaat uit het jaartal, 1 cijfer voor het jaar staat voorgeprogrammeerd… (b.v. 1 = 2011, 2 = 2012, enz) en het 7-cijferige volgnummer, COMPLEET INVULLEN!!!
- geslacht: M of V, keuzemenu, spreekt voor zich!!
- aankomsttijd: wees alert op het goed invullen, soms gebeurt het dat er een uur te vroeg gemeld wordt. Voor de club maakt dit niet uit maar voor een officiële melding natuurlijk wel.

De overige gegevens staan er niet voor niets en zijn van belang voor de meldingen in de club en voor een dichte administratieve afhandeling, daarom zijn deze ook allemaal verplicht!!. Alle gegevens worden ook nog eens opgeslagen in een logboek en te laat melden kan consequenties hebben.

Uiteraard kun je na het melden van de eerste duif via de knop "nóg een duif melden" terugkeren naar het ingevulde meldformulier. Hier moeten dan de gegevens van de volgende duif aangepast worden: getekende, ringnummer, evt. geslacht en uiteraard de aankomsttijd...

W.s. gaan we op V21 Chimay in het echt testen met dit nieuwe systeem. De meldingen moeten dan verschijnen op Compuclub LIVE (zie top-menu website), gaat dit goed dan schakelen we tijdig over voor E21 Gien om ook die gegevens op de meldpagina’s van Compuclub te krijgen.

Liefhebbers van andere verenigingen die bij ons inkorven moeten ook hun duiven melden via bovenstaand formulier, uiteraard kiezen zij het bijpassende verenigingsnummer.

Succes!!