Opgave nieuwsbrief

Geef u hier
op voor de
Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Melden van Duiven

Het melden van de duiven is op de normale vluchten geen verplichting, toch neemt iedereen altijd even de moeite om in ieder geval het eerste duifje te melden, super!!

Op de belangrijke vluchten, dat is natuurlijk relatief, is er wel een meldplicht, dit zijn vaak langere vluchten. Als er dan een duif arriveert is dat erg spannend. Als dan alle meldgegeven nog moeten worden ingevoerd, leidt dit soms tot fouten.

De truc is simpel: Zodra de lostijd door de commissie is ingevoerd, kun je al de vaste gegevens invoeren, dus naam, woonplaats, email en afstand. (Voor de overnacht kan dit dus al op de dag van lossing!!) Dit is dan maar klaar. Bij het melden van de eerste duif hoef je je dan alleen nog maar bekend te maken d.m.v. het lidnummer, de vaste gegevens worden dan automatisch ingelezen. Uiteraard moeten de "duif-gerelateerde"-gegevens (getekende, ringnummer en aankomsttijd) wel per duif worden ingevoerd.

Door op "nog een duif melden" te klikken kom je weer in een leeg meldscherm, dan begin je weer met het lidnummer, etc...
Dit kun je omzeilen door met het pijltje linksboven 1 pagina terug te gaan (PC of laptop)....  je komt dan in het ingevulde scherm van de vorige duif. LET OP, alle gegevens van die duif staan er dan nog. Deze moeten worden aangepast naar de nieuwe te melden duif, dus getekende, ringnummer en tijd opnieuw invullen.


Dan nog iets: hoe het kan weet niemand, maar onze programmeertaal PHP én UPCMAIL hebben geen goed huwelijk. Ook na uren zoeken op internet is er nog steeds geen duidelijkheid. Dus als je een duif meldt met als email-adres ******@upcmail.nl krijg je hiervan geen bevestiging. Wel wordt de duif gemeld (als de duif in de lijst verschijnt is het in orde), ook bij Compuclub, en ook in ons verborgen logboek. Alle meldingen worden nog een keertje extra opgeslagen om later bij evt. navraag door de afdeling alle gegevens paraat te hebben. Deze logboeken worden een tijdlang bewaard!!
DUS: mocht je melden met een UPCMAIL emailadres, dan krijg je geen bevestiging. Heb je wellicht ook nog een ander emailadres, (Outlook, Hotmail, Gmail, …..) gebruik deze dan.  

Ook wijzen we u nog even op de mogelijkheid om stamkaarten toe te voegen aan de door u gemelde duiven (mits dit werkt....), leuk maar ook niet noodzakelijk maar de handleiding staat hier:  https://www.steedsverder.nl/index.php/1452-nieuw-stamkaarten-weergeven-in-meldprogramma 

Succes zaterdag,
Commissie EC