Aanleveren digitale lijst voor bijwerken klok

Beste leden,

Wanneer en hoe er dit jaar met de duiven gevlogen gaat worden is natuurlijk een grote vraag in deze tijd. Wat geen grote vraag is, is dat ook dit jaar weer de "klokkies" bijgewerkt moeten worden. Altijd een flinke klus maar lees onderstaande nog eens door om alle makkelijker en sneller te maken. Het is nu nog een mooie tijd om de administratie op orde te brengen en na te denken over onderstaande.

Nu kunnen we het werk van de EC-commissie flink verlichten door vanuit Compustam, wie heeft dat niet?, een bestandje aan te leveren waar alle vliegduiven goed in staan.

Dit gaat als volgt:

1. Open Compustam
2. Ga naar DUIVEN en dan naar HOKLIJST
3. Stel dit zo in, via instellingen bovenaan, dat alleen de vliegduiven op deze hoklijst komen.
4. Nadat u dat gedaan heeft kiest u rechtsboven voor "exporteren".
5. Sla het bestandje met de naam "Hoklst.udp" op op uw PC. Kijk goed waar het wordt neergezet.
6. Evt. kunt u de naam aanpassen, b.v. door uw lidnummer toe te voegen: "Hoklst-0000-0000.udp"
7. Nu mailt u dit bestandje tijdig naar rekenaar@steedsverder.nl of u neemt het mee op een sticky.
8. De commissie kan nu met 2 drukken op de knoppen de overbodige duiven wissen en de aanwezig duiven goed in uw klokje zetten zonder alles te moeten intypen.   "gemak dient de mens"!! (en fouten uitgesloten)

VOOR JONGE DUIVEN:

Alles gaat hetzelfde als hierboven. Maak een hoklijst met de duifcode(s) van de jonge duiven. Niet alle, of zelfs geen, jonge duiven zullen in het scherm verschijnen omdat op de hoklijst alleen duiven komen waarvan het geslacht bekend is. In het exportbestand komen echter wel alle duiven die aan die bepaalde duifcode(s) voldoen. Je hoeft dus niet vooraf bij alle jonge duiven in te voeren of het een doffer of duivin is, ze komen op de lijst!!

(je ziet ze niet, maar ze zijn er wel....)

SUCCES
Commissie Elektronisch Constateren