Nieuwsbrief

Organisatie

Vlucht-informatie

Zoeken

Corona periode

Beste leden.

Na een lang voorjaar is het dan eindelijk zover. Onze duiven kunnen worden ingekorfd om gespeeld te worden in groot verband. De Covid-19 werkgroep van de N.P.O heeft enorm veel werk verzet om tot een landelijk goed gekeurd protocol te komen. Dank hiervoor.

 

Vervolgens was het de beurt aan de afdelingen en de verenigingen. De afgelopen twee weken is er veel werk verzet om te zorgen dat de duiven ingekorfd kunnen worden. Het afdelingsbestuur heeft er voor gezorgd dat er een vliegprogramma is ontwikkeld, doordat de grenzen van België en Frankrijk nog dicht zitten is er uitgeweken naar Duitsland. Hierbij hebben ze wel zoveel mogelijk geprobeerd de zuidelijke lijn aan te houden.Ook de verantwoording van controle op het protocol ligt bij de afdelingen. Voor de verenigingen is er een checklist ontwikkeld met daarin de punten waaraan voldaan moet worden voordat er mag worden ingekorfd. Afgelopen zaterdag is er controle geweest van het afdelingsbestuur bij ons clubgebouw. Deze controle was positief en dus is ons clubgebouw goedgekeurd.Ook het afdelingsbestuur willen we bedanken voor de vele vrije uren die zij hebben moeten inzetten om in deze korte periode alles netjes op de rit te krijgen.

 

Als bestuur zijnde hebben we de leden zo goed mogelijk geïnformeerd over wat er allemaal speelde. Er kwam ( en dat gebeurt nog steeds ) elke dag veel nieuwe informatie naar buiten die weer verspreid moest worden.Ook waren er nog een aantal leden die nog een hok en entlijst controle moesten laten uitvoeren, het was erg fijn om te merken dat die leden zich afgelopen donderdag netjes aan de geldende protocollen hielden en dat de bestuursleden op korte termijn tijd vrij konden maken om de zaken op orde te brengen.Binnen het gebouw hebben we een aantal aanpassingen gedaan om de anderhalve meter afstand te kunnen garanderen en er zijn op een aantal plaatsen in het gebouw ontsmettende middelen geplaatst. Buiten heeft Stefan de boel weer netjes gemaakt en Cor heeft het aangepaste werkschema verzorgt. Allen bedankt!

 

Sven van Brummen.

Voorzitter.

Bezoekers

vandaag 91

gisteren 102

deze week 193

deze maand 3166

totaal 317113

Reactie's

  • Mochten de vluchten weer beginnen ......
    Albert Hendriksen 02.05-21:48
    Laat maar horen wat jullie ...

    Lees meer ...