Taartvluchten 2019 - versie 2.0

Taartvluchten 31-08-2019

Zoals in eerdere berichtgeving vermeld is er namens het bestuur en organisatie van de taartvluchten besloten om de prijs per duif met € 0.25 te verhogen naar € 0.75, dit om de kosten van de lossingsvergunningen te kunnen dekken.

Na het bekend maken van deze prijsverhoging hebben we als bestuur van een aantal leden van onze eigen vereniging en liefhebbers van buitenaf te horen gekregen dat zij dit jaar niet (kunnen) deelnemen aan onze taartvluchten vanwege het feit dat de kosten te hoog zullen worden.

Het bestuur en de commissie zijn het er over eens dat het uitgangspunt moet wezen, dat iedereen bij ons voor een redelijke prijs zou moeten kunnen inkorven. Daarom zijn de cijfers van afgelopen jaren nogmaals bekeken en is er gekozen om toch een andere weg in te slaan.

De rekensom is als volgt:
Als er de eerste vlucht 1000 duiven worden ingekorfd voor € 0.50 dan levert dat de vereniging € 500,- op. Met deze € 500,- zouden de kosten voor de lossingsvergunningen van de eerste 2 vluchten inclusief vervoer zijn gedekt. Dit betekent dat het aantal duiven wat de 2e vlucht wordt ingekorfd weer het geld moet opleveren voor de 3e lossingsvergunning enzovoorts. Wel is het zo dat er na de 1e vlucht het aantal van 1000 duiven nog nooit gehaald is en er dus minder inkomsten zullen zijn om de kosten te dekken. Dit levert een risico op.

De penningmeester merkte op dat als we € 0,75 vragen er dus minder duiven zouden worden ingekorfd daardoor zouden we nog sneller in eventuele problemen kunnen komen om de kosten te dekken. Ook zullen we minder deelnemers, en dus minder gezelligheid, in ons clubhuis ontvangen.

Daarom is er besloten om op ons eerdere besluit terug te komen. En is de prijs om deel te nemen aan de taartvluchten van p.v. Steeds Verder terug gebracht naar € 0.50 per duif.

U was altijd gewend dat de koffie op de inkorfavonden gratis was. Door de inkorfprijs te veranderen zijn we wel genoodzaakt de prijs van de koffie te verhogen naar € 0.50. Het stukje gebak houden we aan en deze krijgt u gratis.

Zo hopen we de juiste beslissing genomen te hebben en het inkorven voor de taartvluchten weer een stukje toegankelijker te hebben gemaakt.

 

het voorlopige schema:

Inkorven

Lossen

Afstand +/-
tot Twello

Plaats

20 sept

21 sept

39 km

Driel

27 sept

28 sept

65 km

Oss

4 okt

5 okt

79 km

Den Bosch

11 okt

12 okt

93 km

Eindhoven

18 okt

19 okt

120 km

 ????

 

U kunt uw deelname, graag met (geschat) aantal duiven, doorgeven via ons emailadres:  contact@steedsverder.nl
Ook graag een berichtje als u in het verleden hebt deelgenomen maar dat nu niet meer van plan bent. (Mocht u zich bedenken dan bent u uiteraard van harte welkom!) Met deze gegevens kunnen wij dan een redelijk betrouwbare schatting maken v.w.b. het aantal duiven dat we kunnen verwachten.

We zien u graag terug op de inkorfavond op 20 september voor de 1e vlucht vanuit Driel voor een “ouderwetse duivenmelkers avond”.
Inkorven vanaf 19.30 uur .

Voorlopig was dit het even m.b.t. de Taartvluchten. Zodra er (meer) nieuws is kunt u dat hier lezen.

Adres:

p.v. Steeds Verder
Stinzenlaan 85
7392 AD Twello
(Voormalig sportcomplex Achter 't Holthuis)

 

met vr. sportgroet,
bestuur en comm. Taartvluchten
p.v. Steeds Verder